Haberler, Kurban

İhtiyaç Sahiplerine Umut Olmak İçin Kurban Kesimi Gerçekleştirdik

Vaha Derneği gönüllüleri ve bağışçılarının katkılarıyla, Afrika’da Kurban Bayramı’nı ihtiyaç sahipleriyle paylaşmanın mutluluğunu yaşadı. Bayramın ilk gününden itibaren Vaha Derneği ekibi Çad Ülkesinde, bağışlanan kurbanların İslami usullere uygun kesilmesi ve etlerinin işlenip ihtiyaç sahibi halka, yetimlere ve ilim talebelerine dağıtım sürecini titizlikle yönetti.

2023 yılında, Çad’da kurban organizasyonunu Souleymaniye Aide Fraternite Association ( SAFA )  derneği ile işbirliği yapılarak gerçekleştirildi. Bu kurban faaliyeti kapsamında, otuz farklı mahallede, toplamda 1841 hisse ile on binlerce insanla bayram coşkusunu paylaşma fırsatı bulduk. Vaha Derneği, bu tür faaliyetlerle Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma alanında önemli bir rol üstlendiğini bir kez daha kanıtlamış oldu.

blank

Bunun yanı sıra Vaha Derneği, Souleymaniye Aide Fraternite Association ( SAFA )  Derneği’ne destek vererek, Afrika Kıtasının birçok ülkesinde sadece kurban organizasyonlarıyla değil, aynı zamanda eğitim, sağlık ve barınma gibi alanlarda da yürüttüğü projelerle topluma katkı sağlıyor. Dernek, bu çeşitli faaliyetlerle insanların hayat kalitesini artırmaya ve ihtiyaç sahiplerine destek olmaya devam ediyor.