Su

Hz.Amine

Hz.Ebubekir

Tamamlandı 100%

Derneğimiz, Afrika’nın su sıkıntısı çeken bölgelerini araştırarak, en fazla ihtiyaç duyulan bölgelere odaklanıyor ve su kuyuları açma çalışmalarını gerçekleştiriyor. Bu kapsamda genellikle Sahra altı Afrika ülkelerine yoğunlaşıyoruz. Bu ülkeler arasında Burundi, Orta Afrika Cumhuriyeti, Çad ve Uganda olmak üzere birçok ülkede faaliyetlerini sürdürmektedir. Amacımız, yerel toplulukların temiz suya erişimini artırmak ve su krizine çözüm sağlamaktır.

Derneğimiz, temiz su ya ihtiyaç olan bölgeler hakkında saha çalışması yapıp o bölgedeki yerel derneklerle görüşerek ‘’İNSANLIĞIN OLDUĞU HER YERDE’’ sloganıyla su kuyusu çalışmalarına başlar. 1-3 ay kadar süren sondaj veya keson su kuyusu inşaatı dualar eşliğinde yerel halkla beraber açılır.

Su kuyusu açılan bölgelerde ihtiyaç duyulması halinde yerelde iş birliği içerinde bulunduğumuz derneklerden destek alarak gerekli müdahale ve iyileştirme yapılır.

Derneğimiz, Afrika’da yaşayan insanların hayati bir ihtiyaç olan temiz suya erişimini sağlamak amacıyla çalışmaktadır. Bölgede birçok insan, pis suların biriktiği göletlerden su temin etmek zorunda kalmakta ve bu durum ciddi sağlık risklerine yol açmaktadır. Temiz su kaynaklarının eksikliği, salgın hastalıkların ve bulaşıcı hastalıkların yayılmasına neden olmaktadır.

Bu durum, binlerce insanın ölümüne veya sağlık sorunlarıyla mücadele etmek zorunda kalmasına sebep olmaktadır. Özellikle çocuklar ve yaşlılar, susuzluk ve açlık gibi temel ihtiyaçlardaki eksikliklerden en çok etkilenen gruplardır.

Derneğimiz, bölgedeki temiz su ihtiyaçları belirlemek ve yardımlarını etkili bir şekilde yönlendirmek amacıyla yerelde faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları ile iş birliği yaparak, su kuyularının acil olarak açılması gereken bölgeler tespit edilmekte ve yerel toplulukların suya erişimi artırılmaktadır.

Su kuyuları açılmadan önce, yerel halk temiz suya ulaşabilmek için uzun mesafeleri kat etmek zorundaydı. Bu yolculuklarında, bazen hayvanlarla bazen de yürüyerek, kilometrelerce uzaklıktaki su kaynaklarına erişmeye çalışıyorlardı. Ancak bu sular genellikle yağmurun biriktiği çamurlu göletler veya tehlikeli hayvanların bulunduğu nehirlerdi. Yerel halk, bu su kaynaklarından su ihtiyaçlarını karşılamak zorunda kalıyordu. Derneğimiz olarak, bu zorlu koşullarda yaşayan topluluklara su kuyuları aracılığıyla güvenli ve temiz su sağlamak için çaba gösteriyoruz. Bu şekilde, onların yaşamını kolaylaştırarak sağlık ve güvenliklerini artırmayı amaçlıyoruz.

Peygamber Efendimiz
Su kuyusu

Afrika’nın Kuru Topraklarına Umudu Taşıyan Bir Su Kuyusu: Peygamber Efendimizin Adıyla Açılan Kaynak

Afrika’nın kurak topraklarında, suya olan özlem yüreklerde hissediliyor. Ancak bu toprakların kaderi sevgi ve dayanışma ruhunun bir yansıması olarak siz hayırseverlerin yardımları ve çabalarıyla, Afrika’nın Burkina Faso Ülkesinde Peygamber Efendimiz ( SAV )’in adını taşıyan yeni bir Su Kuyusu açtık.

Afrika'da kuyular

Kütükler üzerinde ki derin izlerden
modern kuyulara...

HZ. AMİNE Sukuyusu

Yeryüzünde Bir Umudun Doğuşu: Hazreti Amine Annemizin İsmiyle Afrika’da Açılan Su Kuyusu

Afrika’nın kurak topraklarında, suyun hayat için ne kadar değerli olduğu her geçen gün daha da belirgin hale geliyor. Ancak umut ışığı, hayırseverlerin destekleriyle parlıyor. İşte tam da bu inançla, Hazreti Amine Annemizin hatırasını yaşatmak amacıyla adını taşıyan bir Su Kuyusu, Afrika’nın susuzluktan kavrulan topraklarında açıldı.

Videoyu Oynat