Afrika’daki Faaliyetlerimiz

ETİYOPYA, SOMALİ, CİBUTİ

Afrika, yetersiz beslenmenin en yaygın görüldüğü yerlerden biridir. Bu durum, toplumun geniş bir kesimini özellikle çocukları etkilemektedir. Açlık ile yetersiz beslenme, savunmasızlık ve hastalığa karşı zayıflık yaratan bir döngü oluşturur.

Kıta, yoksullukla mücadele eden ve temel ihtiyaçlarını karşılamakta zorlanan birçok insanın yaşadığı bir yerdir. Bu insanlar, yeterli beslenme, sağlıklı gıda ve temiz içme suyu gibi temel ihtiyaçlardan yoksun kalmaktadır. Bu nedenle, yoksullukla mücadele eden insanlar için yemek ikramları, sağlıklı gıda kaynaklarının sağlanması ve beslenme eksikliklerinin giderilmesi son derece önemlidir.

Vaha Derneği olarak Afrika’nın birçok bölgesinde, Ramazan ayı boyunca iş birliği yapılan kurumlar vasıtasıyla ihtiyaç sahibi insanlar, yetimler ve ilim talebeleri için iftar sofraları düzenledik. Sizlerin destekleriyle gerçekleştirdiğimiz bu etkinliklerle, bu toplumlarda yaşayan insanlara yardım eli uzattık ve onların sevinçlerine ortak olduk.

Bu iftar sofraları sayesinde, ihtiyaç sahibi insanlarla yakın bir ilişki kurduk ve onların hayatlarına dokunduk. Bu güzel deneyimler, bizleri bu toplumlara daha da yakınlaştırdı ve gönül bağları kurmamıza olanak sağladı.

Bizler, Afrika’da yaşayan insanların zorlu hayat koşullarıyla karşı karşıya olduğunu biliyoruz. Bu nedenle, Vaha Derneği olarak elimizden geldiğince bu insanlara yardım etmek ve onların hayatlarını bir nebze de olsa kolaylaştırmak için çaba sarf ediyoruz.

Bu deneyimler bize, yardım elini uzatmak ve insanlarla gönül bağı kurmak için her zaman bir fırsat olduğunu gösterdi.

Comments (2)